Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниТретя доза вакцини Pfizer забезпечує захист від «Омікрону» – вчені

На основі дослідження фармкомпаній

Фармкомпанії Pfizer і BioNTech заявили, що третя доза їхньої вакцини здатна забезпечити високий рівень захисту від нового штаму Covid-19 – «Омікрон». Про це повідомили після проведення дослідження, пише BBC.

«Попередні дані свідчать, що третя доза формує такий рівень антитіл проти «Омікрону», який можна порівняти з тим, що утворився після двох доз проти інших штамів», – повідомили компанії після невеликого дослідження.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) заявила, що вакцинація повинна допомогти в разі тяжкого перебігу захворювання штамом «Омікрон».

«Забезпечення якомога більшої кількості людей трьома дозами вакцини залишається найкращим заходом для запобігання поширенню Covid-19», – сказав виконавчий директор Pfizer Альберт Бурла.

Pfizer і BioNTech зазначили, що результати були попередніми, тож вони продовжуватимуть збирати дані й «оцінювати реальну ефективність». Компанії додали, що розробляють спеціальну вакцину для «Омікрону», яка буде готова протягом 100 днів, очікуючи схвалення регуляторних органів.

Уперше «Омікрон» зафіксували в Південній Африці, де наразі спостерігають зростання кількості випадків зараження. Наразі не зрозуміло, наскільки загрозливий «Омікрон», тож дослідники по всьому світу збирають дані про новий штам.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.