Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ МОЗ схвалили додаткову дозу вакцини проти Covid-19. Кому рекомендують робити щеплення

Наказ підписав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко підписав наказ МОЗ щодо введення додаткової дози вакцини від Covid-19 відповідно до рекомендації Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики (НТГЕІ). Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Незалежно від того, якою вакциною вони щепилися, отримати додаткову дозу вакцини рекомендують: людям з ВІЛ-інфекцією, онкологією, після трансплантації органів, особам, які проходять імуносупресивну або імуномодулювальну терапію, й особам із низкою інших імунодефіцитних станів.

«Ми рекомендуємо вводити додаткову дозу тим, хто має медичні показання для неї з огляду на важкі захворювання, адже їхня імунна система могла не сформувати належний захист. Після введення додаткової дози ці люди будуть більш захищені від коронавірусної хвороби», – зауважив Ляшко.

Раніше голова комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації Михайло Радуцький повідомив, що вакцини Coronavac та AstraZeneca не передбачають додаткових щеплень проти Covid-19. Для третьої дози краще використовувати мРНК вакцини: Рfizer і Moderna.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.