Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ США схвалили ін’єкційний препарат для профілактики ВІЛ

Після випробувань за участі 7 тисяч людей

Управління з питань якості продовольства та медикаментів США (FDA) вперше схвалило ін’єкційний препарат Apretudе для профілактики ВІЛ-інфекції. 

Як повідомляє Financial Times, 6 уколів на рік замінять щоденне вживання таблеток для людей з групи ризику. Перші 2 ін’єкції Apretude треба вводити з інтервалом в один місяць. Потім – що два місяці. Одна доза Apretudе коштуватиме 3 тисячі 700 доларів.

У двох серіях випробувань брали участь 7790 людей. Вони отримували або дозу Apretude, або таблетки Truvada, які потрібно вживати щодня. За результатами, ризик захворіти на ВІЛ-інфекцію зменшився на 69% для цисгендерних чоловіків і трансжінок, які мають секс з чоловіками, і на 90% для цисгендерних жінок.

«Схвалення додає важливий інструмент для припинення епідемії ВІЛ, надаючи перший варіант запобігання, який не передбачає щоденного вживання таблеток. Ця ін’єкція матиме вирішальне значення для подолання епідемії ВІЛ у США, включаючи допомогу особам із високим ризиком і певним групам, де дотримання щоденного вживання ліків було серйозною проблемою чи нереалістичним варіантом», – заявила директорка відділу противірусних препаратів FDA, докторка Дебора Бірнкрант.

Фото: Icons8

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.