Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ ВООЗ закликали включати вагітних жінок до випробувань вакцин і препаратів проти Covid-19

Там наголосили, що випадки передачі вірусу в утробі або під час народження вкрай рідкісні

У Всесвітній організації охорони здоров’я закликали долучати вагітних жінок до участі в клінічних випробуваннях нових методів лікування та препаратів проти коронавірусу. Про це повідомляє «Громадське» з посиланням на гендиректора ВООЗ Тедроса Адханома Гебреєсуса.

За словами Гебреєсуса, вагітні жінки не схильні до більшого ризику зараження Covid-19, ніж решта людей, проте якщо вони інфіковані – мають більший ризик тяжких ускладнень.

«Дуже важливо, щоб вагітні жінки в усіх країнах мали доступ до вакцини проти Covid-19, щоб захистити своє життя та життя своїх дітей. Ми також закликаємо включати вагітних жінок у клінічні випробування нових методів лікування та вакцин», – заявив гендиректор ВООЗ.

Гебреєсус наголосив, що випадки передачі вірусу в утробі матері або під час народження вкрай рідкісні, а в грудному молоці активних частинок вірусу не виявляли.

Раніше у МОЗ повідомляли, що вагітні жінки, які захворіли на Covid-19, мають вищий ризик ускладнень внаслідок цієї хвороби, порівнюючи з невагітними. Зокрема, вагітні частіше потрапляють до реанімації та під апарат штучної вентиляції легень.

Розповісти друзям
1 коментарпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.