Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниІзраїльські вчені розробили імплант, який допоможе ходити паралізованим людям

Автори мають позитивні прогнози після успішних випробувань на мишах

Ізраїльські вчені розробили імплант спинного мозку, який може допомогти паралізованим людям почати рухатися. Про це пише The Times of Israel.

Конструювання фрагмента спинного мозку почали з біопсії живота. Учені беруть жирові клітини, видаляють певні речовини, а потім перепрограмують матеріал, що залишився, повертаючи його в стан, що нагадує ембріональні стовбурові клітини. Після цього в пробірці імітується розвиток спинного мозку.

Імплант спинного мозку сконструювали з людських клітин і випробували на 15 паралізованих мишах. У результаті 100% нещодавно знерухомлених і 80% мишей із довготривалим паралічем знову почали ходити.

Щодо людей, учені хочуть виростити унікальний хребет для кожного пацієнта, використовуючи клітини їхнього власного тіла, щоб організм не викликав відторгнення. Очікується, що клінічні випробування почнуться через три роки.

«Якщо це спрацює на людях, а ми віримо, що так і буде, це може дати всім паралізованим людям надію, що вони знову зможуть ходити. В усьому світі є мільйони людей, які паралізовані через травму хребта, і досі немає ефективного лікування для їхнього стану. Людям, які постраждали в дуже молодому віці, судилося сидіти в інвалідному візку до кінця свого життя, несучи всі соціальні, фінансові та пов’язані зі здоров’ям витрати. Сподіваємося вирішити це та допомогти їм ходити», – повідомив професор Таль Двір.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.