Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СпортЄ питання: як заняття спортом компенсують недосипання

Дослідники збирали дані учасників протягом 11 років

Дослідження, опубліковане у British Journal of Sports Medicine, встановило, що між якістю сну та кількістю фізичних навантажень є зв’язок.

Дослідники зібрали та проаналізували дані понад 380 тисяч учасників, середній вік яких становив 55 років. Під час дослідження враховували рівні фізичної активності (високий, помірний чи низький) та якість сну за п’ятибальною шкалою. Що меншою є кількість годин для сну, то вищий ризик померти від серцевих та онкологічних захворювань.

Приблизно 56% учасників мали здоровий сон, а 3% спали мало або не спали взагалі. Виявилося, що молоді жінки, які не мають проблем із вагою та ментальним здоров’ям, їдять більше фруктів та овочів, п’ють менше алкоголю, не курять і ведуть активний спосіб життя, отримали більше балів під час дослідження.

Люди з помірною чи низькою активністю та відсутністю сну мають вищий ризик померти від серцево-судинних захворювань (67%), онкологічних захворювань (45%) та раку легень (91%) у порівнянні з людьми, що мають високу фізичну активність і здоровий сон.

Учені дійшли висновку, що 150 хвилин помірного або 75 хвилин активного фізичного навантаження на тиждень компенсують значну частину недосипання таі послаблюють його зв’язок із ризиком передчасної смерті.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.