Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Здоров'яЄ питання: що може допомогти зменшити симптоми стресу й депресії

Дослідники виявили, як поліпшити свій стан у домашніх умовах

Саморефлексія, духовність і медитація є важливими факторами в зменшенні симптомів психічних захворювань. Про це йдеться в дослідженні, яке опублікували в журналі Depression & Anxiety.

У дослідженні взяли участь амбулаторні пацієнти з легкою й помірною депресією. Учасників поділили на дві групи, за якими слідкували протягом 6 місяців. Одна з них проходила індивідуально підібрану терапію відповідно до рекомендацій з лікування. Учасники також продовжували приймати ліки. Другій групі призначили лікування, яке також включало йогу й домашні вправи на саморефлексію та уважність.

Результати показали, що учасники, які брали участь у програмі на основі медитації, показали поліпшення симптомів депресії та стресу за 4 тижні, 8 тижнів і 6 місяців після цього дослідження. Результати були значно кращі, ніж у групи, якій призначили стандартне лікування.

Відповідно до дослідження Гарвардської школи громадської охорони здоров’я, духовність має бути включена в лікування як серйозних захворювань, так і загалом перевірки здоров’я.

Як зазначає Міжнародна конференція з питань духовної допомоги в охороні здоров’я, духовність – це «спосіб, у який люди шукають остаточний сенс, мету, зв’язок, цінність або трансцендентність». На думку дослідників, просте запитання про духовність пацієнта може й має бути частиною лікування, орієнтованого на цінності пацієнта.

«Ігнорування духовності змушує пацієнтів відчувати себе відключеними від системи охорони здоров’я й тих, хто намагається про них піклуватися. Інтеграція духовності в догляд може допомогти кожній людині мати кращі шанси досягти повного благополуччя й найбільш досяжного рівня здоров’я», – сказав один з авторів дослідження Говард Ко.

Розповісти друзям
2 коментаряпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.