Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Здоров'яДо закладок: чат-бот «Тест-поруч», який допоможе вчасно оцінити ризики ВІЛ-інфікування

Підкаже найближчий пункт тестування і ризик захворіти

Чат-бот у Telegram «Тест-поруч» створив Центр громадського здоров’я спільно із USAID для того, щоб допомогти українцям відслідковувати ризики захворіти на ВІЛ і вчасно здати тест для його діагностування.

Основною метою боту є направити людину залежно від рівня ризику інфікування до найближчого пункту тестування: медичних закладів, або неурядових організацій, що надають такі послуги.

Тестування на ВІЛ є безкоштовним і проводиться протягом 15 хвилин методом збору крові з пальця. Перед тестуванням медичні працівники можуть надати інформацію про ВІЛ-інфекцію, оцінити персональні ризики зараження й можливості їх зниження.

Для тих, хто належить до основних груп ризику, як-от: люди, які вживають наркотики ін’єкційно; чоловіки, які мають статеві стосунки з чоловіками; секс-працівники – бот обиратиме спеціальні неурядові організацій, де вони зможуть не лише пройти тестування, але й отримати соціальний супровід і безоплатні засоби захисту (презервативи, лубриканти, чисті шприци).

У боті також можна звернутися до Загальнонаціональної гарячої лінії з питань ВІЛ/СНІД, щоб отримати фахові відповіді на запитання щодо захворювання.

Текст: Олеся Василюк

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.