Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Здоров'яДо закладок: освітній проєкт Happy Today про людей з аутизмом

До закладок: освітній проєкт Happy Today про людей з аутизмом — Здоров'я на Wonderzine

Міфи й правда про аутизм

У рубриці «ДО ЗАКЛАДОК» розповідаємо про важливі й цікаві подкасти, архіви та YouTube-канали, які варто додати до обраного.

Переглянути цей допис в Instagram

Тому що в Україні аутизм досі сприймається, як кара небесна і трагедія — а це зовсім не так. Через нестачу правдивої інформації та засилля міфів, замість раннього діагностування РАС у дитини батьки втрачають цінний час для найефективнішої корекції. І через брак інформації та страх перед невідомим, суспільство робить помилкові висновки стосовно людей з РАС. Аутизм - це не проблема, якщо знати, як з ним поводитись.

Допис, поширений Happy Today (@happytoday.social)

Happy Today − український освітній проєкт, яка має на меті розповідати українцям правдиву інформацію про людей з аутизмом. Проєкт підтримали Ната Жижченко, Аліна Паш та Андрій Хливнюк.

«Наша мрія, а отже, і мета − сформувати інклюзивне світосприйняття серед українців. Ми точно знаємо, що страхи й агресія з’являються від незнання й нерозуміння, тому доступно та просто розповідаємо про розлад аутистичного спектру. Тож ми допомагаємо зрозуміти, як нам усім жити щасливо та дружно у світі, де різноманітність − це нормально», − розповідають у Happy Today.

У проєкті пояснюють, що в Україні аутизм досі сприймається як «кара небесна», однак це не так. Але через нестачу правдивої інформації та багато міфів суспільство робить помилкові висновки щодо людей з аутизмом.

Happy Today розвінчує міфи про аутизм, пояснює, чому він виникає, як його розпізнати та чи виліковний аутизм.

Для батьків є окремий розділ з публікаціями про те, як їм забезпечити себе ресурсом, як організувати побут дитини вдома та як реагувати на відсутність підтримки від рідних. Також для психологічної підтримки в соцмережах Happy Today ділитимуться особистими історіями родин з дітьми з аутизмом.

Стежити за проєктом можна в Instagram, Facebook або читати статті на сайті Happy Today.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.