Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Здоров'яНауковці навчилися виявляти мікропластик в органах людини

Тепер можна дослідити його вплив на здоров’я

Науковці з Арізонського державного університету винайшли технологію, яка дозволяє знайти в людських органах частинки мікропластику.

Раніше мікропластик знайшли в арктичному снігу, Альпах та океанах: відомо, що люди можуть споживати його через їжу та воду й навіть вдихати повітря з мікропластиком, однак його вплив на здоров’я поки не відомий, пише The Guardian.

Щоб перевірити технологію виявлення мікропластику, науковці додали частинки до 47 зразків тканин легень, печінки, селезінки та нирок. Їхні результати показали, що мікропластик може накопичуватися в кожному зразку.

Учені вважають, що нова технологія дозволить іншим дослідникам виявляти рівень забруднення людських органів мікропластиком у всьому світі, зокрема пласток з пляшок і поліетиленових пакетів.

«Було б наївно вірити, що скрізь є пластик, але тільки не в нас. Зараз ми надаємо дослідницьку платформу, яка дозволить нам та іншим шукати те, що є невидимим, адже ці частинки занадто дрібні, щоб побачити неозброєним оком. Ризик [для здоров’я] дійсно полягає в дрібних частинках», − сказав Рольф Халден з Арізонського університету.

Завдяки технології дослідники хочуть вивчити вплив мікропластику в органах на здоров’я людини та визначити потенційні загрози.

Попередні дослідження показали, що люди їдять і вдихають щонайменше 50 тисяч частинок мікропластику на рік. Інші дослідження свідчать про те, що різні наночастинки з повітря можуть бути присутні в серці та мозку людини.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.