Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Здоров'яДослідження: як негативні думки пов’язані з менструальним циклом

Та коли жінки частіше мають негативні настрої

Окрім спазмів та здуття живота, з менструальним циклом пов’язані також негативні думки. Такі результати нового дослідження науковців з університету Нового Південного Уельсу.

Науковці пояснюють, що негативне мислення включає неконтрольовані та часті негативні думки щодо себе та світу.

За даними дослідження, у жінок з генералізованим тривожним розладом частіше з'являються негативні думки під час лютеїнової фази (після овуляції) порівняно з жінками без тривожного розладу.

В опитуванні взяли участь 40 жінок з тривожним розладом та 41 без тривожного розладу. Учасниці розповіли, як довго триває їхній менструальний цикл, а пізніше пройшли чотири сеанси, які відповідали різним фазам циклу. Під час сеансів науковці збирали зразки слини між 20:00 і 23:00. Після цього жінки заповнювали опитування щодо їхньої тривожності та симптомів менструального циклу.

Науковці встановили, що коли менструальний цикл жінок із тривожністю наближався від фолікулярної (час між першим днем ​​менструації та овуляцією) до лютеїнової фази (після овуляції), спостерігається посилення негативних емоцій та негативних думок.

Дослідники використовували слину жінок для дослідження будь-яких аномальних коливань рівня статевого гормону. Однак ці гормональні зміни під час менструального циклу не були пов’язані зі збільшенням негативних думок.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.