Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Здоров'яДо закладок: «Здоровий подкаст» про доказову медицину

Тема першого випуску – вакцинація й імунітет

The Village Україна запустили «Здоровий подкаст» – проєкт про доказову медицину та здоров’я. Його ведучими стали сімейна лікарка, співзасновниця спільноти лікарів-блогерів «Свій.Док» Віолетта Лійка та лікар, автор медичного блогу Med Goblin Андрій Сем’янків.

У першому сезоні «Здоровий подкасту» ведучі розповідатимуть про органи та системи організму, як працює імунітет і навіщо вакцинуватися, як на наше тіло впливають здорове харчування та фізичні навантаження, як працюють гормони, чому виникають висипання шкірі та хронічний біль. Також вони пояснять, чому з усіма медичними питаннями слід звертатися до лікаря, а не покладатися на блогерів без медичної освіти. Нові випуски подкасту виходитимуть що два тижні.

Перший випуск присвячений темі імунітету та вакцинації, а також міфам про вакцини й аутизм.

«Ще одна проблема – лікарі, які виступають проти вакцинації та налаштовують на це своїх пацієнтів. Цьому є пояснення: рівень медичної освіти в Україні залишає бажати кращого, принаймні так було, поки навчалася я. Але це однаково не виправдання, адже лікар має навчатися все життя та постійно поліпшувати свої знання. На жаль, так роблять не всі», – розповідає Віолетта Лійка.

Послухати «Здоровий подкаст» на Apple Podcasts, Spotify і Soundcloud.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.