Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Здоров'я6 мобільних застосунків для підтримки ментального здоров’я

6 мобільних застосунків для підтримки ментального здоров’я — Здоров'я на Wonderzine

Медитації, трекінг емоцій і щоденник вдячності

Аби добре почуватися й отримувати задоволення від життя, потрібно розуміти свої емоції та бажання. Ми зібрали застосунки, які допоможуть упоратися із тривожністю, підвищити продуктивність і контролювати ментальний стан.

Headspace

Додаток пропонує три основні напрями медитацій: фокус, фізичні вправи й сон. Кожного дня можна вибирати іншу мету медитації, наприклад, для підвищення концентрації або для подолання гніву. Для швидкого емоційного відновлення застосунок пропонує мінімедитації, що тривають 2–3 хвилини. Вони проходять під керівництвом колишнього ченця й експерта із практики уважності Енді Паддікомба.

Крім того, Headspace тестує новий формат спільно з Netflix. На стримінгу вже доступні відеогайди для медитації (Headspace Guide to Meditation) і покращення сну (Headspace Guide to Sleep), а в червні вийде новий інтерактивний спешл. У Headspace: Unwind Your Mind глядачам запропонують три програми («Медитація», «Релакс» або «Сон»), які можна буде персоналізувати під ваш настрій і стан. 

Місячна передплата коштує 9,99 долара, а річна – 49,99 долара. Безкоштовний тестовий період триває 7 днів.

Доступний для iOS та Android

Balance

Balance – додаток, який пропонує медитації під ваші запити. Кожного дня ви відповідаєте на запитання про власний досвід, цілі та вподобання щодо медитацій. Є функції, що допомагають знизити стрес, підвищити уважність, відпочити, розібратися в собі.

У застосунку є окремий розділ «Сон», де зібрані медитації та колекція звуків, під які можна засинати – наприклад, дощ, хвилі. Під час медитацій вас скеровуватиме ментор із чоловічим або жіночим голосом, залежно від вашого вибору.

Додаток пропонує один рік безоплатного використання всіх програм. Можна оформити підписку на місяць (11,99 долара) або на рік (69,99 долара).

Доступний для iOS та Android

MindDoc

Застосунок розробляли клінічні психологи та дослідники, що вивчали питання емоційного самопочуття, депресії, тривоги, безсоння та харчових розладів. MindDoc сприяє запобіганню ментальних проблем і може використовуватись як частина лікування із практиками, при цьому не є замінником психотерапії.

У ньому є можливість стежити за власним настроєм, ментальним самопочуттям із допомогою опитувань, вправ і курсів. Після детального моніторингу ви отримуєте підсумок щодо можливих симптомів і загального емоційного стану разом з описом дій для покращення чи підтримки стану ментального здоров’я.

У додатку є безоплатна базова версія, яка обмежується 14-денною сесією запитань щодо емоційного та фізичного добробуту. Пробний період із доступом до більшої бази тестів і матеріалів триває 7 днів і коштує 7.49 доларів. Преміумверсію, яка пропонує детальніший моніторинг і розширене опитування, можна придбати за 48 доларів.

Доступний для iOS та Androi

Happify

Happify – застосунок з активностями й іграми, які допоможуть позбутися негативних думок, стресу та впоратися з життєвими викликами. У додатку є понад 65 тематичних треків, що налаштовують на позитивні емоції. Наприклад, під час треку «Упевненість у собі» користувач має натискати на позитивні слова під час гри. Застосунок дає можливість описувати свої цілі, планувати щоденні активності або навчатися медитації.

Happify має безкоштовну та преміумверсії. Остання включає необмежений доступ до ігор і медитацій, 20-сторінковий звіт щодо позитивних і негативних рис вашого характеру, розроблений дослідниками у США, і трекінг щоденного прогресу.

Можна оформити місячну (15 доларів), річну (140 доларів) і постійну (450 доларів) передплати.

Доступний для iOS та Android

SuperBetter

Команда розробників SuperBetter ставить собі за мету розвивати внутрішню стійкість користувачів, попри постійні зміни та перешкоди.

Застосунок підходить тим, хто прагне впровадити нову звичку, подолати тривогу чи депресію, життєві труднощі (кар’єрні падіння, розлучення, втрати близьких) і допомагати іншим.

SuperBetter охоплює серію ігор, яка розподіляється на категорії: power-ups (фокусування на тому, що змушує вас почуватися краще), quests (трекінг щоденних і тижневих цілей), bad guys (позбавлення від поганих звичок і настанов), allies (аналіз якості ваших соціальних стосунків) і future boosts (перелік матеріальних і нематеріальних речей, які ви очікуєте отримати в майбутньому).

Додаток безоплатний для використання.

Доступний для iOS та Android

Simple Gratitude Journal

Ведення щоденників вдячності має попит серед лайфстайл-блогерів, а психологічні дослідження доводять, що подяка за слова, дії, моменти робить людей щасливішими, здоровішими та стійкішими.

Simple Gratitude Journal пропонує щодня записувати речі, за які ви вдячні. Це можуть бути певні події, люди, емоції, які ви відчували, або досвід, який пережили. За бажання можна поставити нагадування про попередні подяки, й додаток надсилатиме вам сповіщення про них, аби ви пам’ятали про позитивний досвід.

Застосунок безкоштовний.

Доступний для iOS та Android

Текст:

Ольга Дуденко

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.