Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

РівністьЮлія Мендель сказала, що фемінітиви погано впливають на права жінок

І розповіла, що думає про фемінізм

Юлія Мендель сказала, що фемінітиви погано впливають на права жінок — Рівність на Wonderzine

Прессекретарка Президента України Юлія Мендель заявила, що фемінітиви збільшують гендерний розрив між статями.

«Сьогодні заведено говорити про те, що ми повинні використовувати фемінітиви. Цікаво, що Світовий банк видав дослідження, у якому було чітко сказано, що фемінітиви збільшують gender gap, підкреслюють проблеми між статями й погано впливають на права жінок у суспільстві. Коли світ вивчає, як вирівняти права чоловіків і жінок, ми з якихось причин ухвалюємо закон, який прямо впливає на жінок», − розповіла вона в інтерв’ю Наталії Влащенко.

Мендель також висловилася щодо фемінізму. За її словами, у багатьох людей, які про це говорять, «немає базисів, щоб дійсно розуміти, що таке фемінізм і куди ми з ним ідемо».

За її словами, фемінізм вона розглядала ще в КНУ імені Тараса Шевченка. Одна з викладачок розповідала, що існує три рівні фемінізму.

«Вона сказала, що існує три рівні фемінізму [...] Перший − це рівність жіночих прав, другий фемінізм, коли жінка набагато сильніша за чоловіка та його задавлює. І третій: жінка настільки слабка, що вона не може себе прирівняти з чоловічим началом», − розповіла Мендель.

Вона додала, що не вважає себе ні феміністкою, ні «антифеміністкою», але підтримує рівні права жінок і чоловіків.

«Я не хотіла б говорити про фемінізм як такий, а говорити про те, що, незважаючи, ти чоловік чи жінка, у тебе мають бути однакові права у всьому», − сказала Мендель.

Обкладинка: Офіс Президента

Розповісти друзям
1 коментарпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.