Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

РівністьУповноважена з прав людини відреагувала на законопроєкт про «пропаганду гомосексуалізму»

Він спрямований на дискримінацію представників ЛГБТІ-спільноти

Законопроєкт про відповідальність за «пропаганду гомосексуалізму та трансгендеризму» спрямована на дискримінацію представників ЛГБТІ-спільноти й порушення їхнього права на повагу до честі та гідності. Про це повідомили в пресслужбі уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової.

За словами Денісової, законопроєкт не відповідає конституційним нормам і міжнародним правовим стандартам у галузі прав людини, а сексуальна орієнтація та гендерна ідентичність не можуть бути підставами для обмеження прав і свобод людини на законодавчому рівні.

На думку омбудсменки, такі ініціативи депутатів підбурюють інших громадян до нетерпимості та ненависті до ЛГБТІ-людей і ще більше укорінюють стигматизацію та дискримінацію за ознакою сексуальної орієнтації й гендерної ідентичності в українському суспільстві.

Також у пресслужбі пояснили, що цей документ суперечить міжнародним зобов’язанням України щодо забезпечення рівності прав і свобод та боротьби з ксенофобією й нетерпимістю. Наразі це один з пріоритетів реалізації європейського вектору розвитку України.

Відповідно до статті 68 Конституції України, обов’язком кожної людини є не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей.

Стаття 6 ЗУ «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні» забороняє будь-яку форму дискримінації, а стаття 7 встановлює, що основним напрямком держполітики щодо протидії дискримінації є виховання та пропаганда поваги до людей незалежно від їхніх певних ознак.

Людмила Денісова надіслала звернення до Комітету з питань правоохоронної діяльності з проханням врахувати її позицію під час опрацювання законопроєкту.


Народний депутат Георгій Мазурашу зареєстрував законопроєкт про відповідальність за «пропаганду гомосексуалізму та трансгендеризму». За документом, передбачені штрафи від 17 до 136 тисяч гривень за «пропаганду гомосексуалізму та трансгендеризму».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.