Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

РівністьШість польських міст ухвалили резолюції про «вільні від ЛГБТІ зони»

Через це вони втратили фінансування від ЄС

Шість польських міст ухвалили резолюції про «вільні від ЛГБТІ зони», через що Єврокомісія відмовилася фінансувати ці міста. Про це заявив міністр юстиції Польщі Збігнєв Зьобро, пише DW.

«Країни-члени та органи державної влади повинні поважати цінності та основні права ЄС», − підкреслила єврокомісарка з питань рівності Гелена Даллі.

Ці шість міст мали отримати фінансування завдяки програмі співпраці міст-побратимів. У Єврокомісії не назвали, які саме міста втратили фінансування.

Польська влада розкритикувала рішення Єврокомісії. Міністр юстиції назвав дії Єврокомісії протиправними і заявив, що польський уряд має обов’язок захищати органи місцевого самоврядування.

Раніше понад 50 органів місцевого самоврядування у Польщі ухвалили резолюції «проти ЛГБТ-лесбійської, гейської, бісексуальної та трансгендерної ідеології».

Ще майже 40 інших польських органів ухвалили «статути місцевих органів влади про сімейні права», у яких йдеться про «захист ідентичності шлюбу як союзу між жінкою та чоловіком» і «захист дітей від моральної корупції».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.