Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

РівністьМіськрада Чернівців закликала підтримати законопроєкт про «пропаганду гомосексуалізму»

На думку депутатів, це «аморальні відхилення»

Чернівецька міська рада закликала ухвалити законопроєкт про відповідальність за «пропаганду гомосексуалізму та трансгендеризму».

Таке звернення міськрада направила до президента Володимира Зеленського, уряду, народних депутатів і Ради національної безпеки й оборони.

Депутати позиціонують це звернення як «захист сім’ї, дитинства, материнства й батьківства в Україні», а сам автор законопроєкту Георгій Мазурашу раніше розповідав, що цей документ створений для «збереження й захисту тих сімейних цінностей», які є «традиційними».

«Викликає глибоку стурбованість зростаюча тенденція публічної пропаганди аморальних відхилень від конституційної норми сім’ї, зазначеній у статті 51 Конституції України, що унеможливлює виховання дітей у конституційному руслі, чим порушуються права дітей і їхніх батьків», − написали у зверненні депутати.


За законопроєктом, за «пропаганду гомосексуалізму та трансгендеризму» хочуть ввести штрафи від 17 тисяч гривень, за «публічну пропаганду гомосексуалізму та трансгендеризму» − 85 тисяч гривень. Також законопроєкт передбачає штраф 136 тисяч гривень для посадовців.

Також за документом, у Кодекс адмінправопорушень хочуть додати нову статтю про «пропаганду гомосексуалізму або трансгендеризму, що може негативно вплинути на фізичне чи психічне здоров’я, моральний чи духовний стан і розвиток людини».

За словами уповноваженої з прав людини, цей законопроєкт спрямований на дискримінацію представників ЛГБТІ-спільноти й порушення їхнього права на повагу до честі та гідності.

Розповісти друзям
1 коментарпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.