Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

РівністьЄльський університет звинуватили в дискримінації азійців і білих вступників

Яких рідше обирають під час вступу

Єльський університет звинуватили в незаконній дискримінації під час вступу білих і студентів азійського походження. Такі звинувачення висунуло Міністерство юстиції США.

У міністерстві пояснили, що це порушує федеральні закони про громадянські права. Звинувачення стали результатом дворічного розслідування після того, як група білих та азійських вступників поскаржилася на поведінку Єльського університету.

Під час розслідування виявили, що раса була визначальним фактором у сотнях ухвалених рішень щодо вступу до Єльського університету. Більшість білих та азійських вступників мають від однієї десятої до однієї четвертої шансів на вступ, як порівняти з темношкірими претендентами з однаковими балами.

«Незаконний поділ американців на расові й етнічні блоки виховує стереотипи та розділення. Американські установи вже повинні були визнати, що до всіх людей слід ставитися з повагою незалежно від кольору їхньої шкіри. Міністерство юстиції продовжить боротьбу за громадянські права всіх людей нашої нації», − заявив Крік Драйбанд, помічник генпрокурора відділу громадянських прав.

Водночас у Єльському університеті стверджують, що під час вступу вони розглядають 35 тисяч заявок щороку, а раса є лише однією з сотень інших даних вступників. Також в університеті додали, що минулого року 26% нових студентів були азійського походження.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.