Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Рівність16-річна активістка на один день стане головою уряду Фінляндії

Girls Takeover

7 жовтня в межах Міжнародного дня дівчат, ініційованого ООН, 16-річна активістка Ааві Мурті обійме посаду прем’єр-міністерки Фінляндії. Про це повідомили на офіційному сайті уряду країни.

Програма має назву Girls Takeover і спрямована на розширення можливостей дівчат у різних сферах діяльності, а також пропаганду рівності між представниками цих сфер. Тема цьогорічної ініціативи – технології.

Упродовж одного дня чинна прем’єр-міністерка Санна Марін обговорить з активісткою роль Фінляндії на міжнародній арені в контексті розвитку IT-технологій та участі дівчат у цьому. Окрему увагу приділять проблемами харасменту в онлайн-просторі, з яким стикаються дівчата по всьому світу.

«Інновації повинні робити новітні технології доступними для кожного. Вони не мають поглиблювати цифровий розрив між країнами або всередині суспільства», – коментує прем’єр-міністерка Санна Марін цьогорічну тематику ініціативи.

Girls takeover проводитимуть у Фінляндії вже вчетверте. Окрім прем’єр-міністерки, в ініціативі також візьмуть участь і представники інших сфер. Зокрема, провідні журналісти країни, ректори університету, генеральні директори міжнародних компаній.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.