Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

РівністьУ яких соцмережах жінки найчастіше стикаються із сексуальними погрозами – дослідження

А також із бодішеймінгом і дискримінацією

Щодня дівчата й жінки по всьому світу стикаються в соцмережах із дискримінацією та сексуальними погрозами. Таких висновків дійшла в результаті соціологічного дослідження некомерційна організація Free To Be Online, яка бореться за права дівчат по всьому світу.

Під час дослідження були опитані дівчата із 22 країн світу. Виявилося, що більш ніж половина з них стикаються з образами на свою адресу, бодішеймінгом і погрозами сексуального насильства, повідомляє Womensagenda.

Найчастіше таке трапляється у Facebook (39%) та Instagram (23%). Рідше жінки стикають із подібним у WhatsApp (14%), Snapchat (10%) й Twitter (9%). Найменше подібних проявів у TikTok.

«Дівчата говорять, що коли вони скаржаться на повідомлення, які містять образливий зміст, їхні зловмисники повертаються до цього навіть після блокування акаунтів. Система зламана й щось потрібно змінювати», – коментує дослідження організації Free To Be Online австралійська активістка за права жінок Тіно Муняньїва.

Вона вважає, що соцмережі повинні розвивати ментальність, яка надає пріоритет безпеці перед прибутком. «Користувачі в соцмережах стали просто цифрами, кількістю фоловерів. Мережі тепер не лише місця для спілкування, але й платформи для розвитку бізнесу», – говорить Тіно.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.