Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

РівністьЯк змінилось в Україні ставлення до представників ЛГБТ – дослідження

Спойлер: ми стали більш толерантними

Суспільство в Україні впродовж останніх 10 років зазнало суттєвих змін. Зокрема, поліпшилося загальне ставлення до представників ЛГБТ. Такі результати були опубліковані в глобальному дослідженні з вивчення цінностей, яке було ініційоване компанією Info Sapiens і громадською організацією «Центр «Соціальний моніторинг».

У дослідженні зазначається, що, як порівняти з 2011 і 2005 роками, українці стали терпиміше ставитися до представників ЛГБТ. Зменшилося небажання жити по сусідству з представниками цієї спільноти.

У 2020 році відсоток тих, хто був би проти сусідів-представників ЛГБТ, становить 44,6%. Натомість у 2011 і 2005 роках ці показники були значно вищими – 62% і 66% відповідно.

Також українці стали більш толерантними до людей, хворих на ВІЛ. Наразі небажання жити поруч із такими людьми висловили 36,4%. Водночас у 2011 році – 52%, а 2005-му – 63%.

У дослідженні зазначається, що можлива максимальна похибка становить 2,7%. Однак навіть з урахуванням цього цифри однаково свідчать про прогрес толерантності в суспільстві стосовно представників конкретних категорій людей.

Фото: Андрій Баштовий © The Village Україна

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.