Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

РівністьУряд ОАЕ розширить права жінок і дозволить неодруженим парам жити разом

А також декриміналізує самогубство

7 листопада уряд ОАЕ анонсував низку реформ, які суттєво вплинуть на повсякденне життя людей. Зокрема, зміни стосуватимуться прав жінок і сімейного законодавства.

Тож влада планує ввести смертну кару за зґвалтування неповнолітніх, а також людей із порушенням інтелекту. Крім того, реформи передбачають значно суворіше покарання в разі переслідування або домагань жінок. Також відтепер закон дозволятиме неодруженим парам жити разом.

Зміни стосуватимуться й так званих «злочинів за честь». Відтепер їх не будуть виділяти в окрему категорію. Тобто це означає, що, якщо чоловік нападатиме на свою родичку під приводом «захисту честі сім’ї», його дії розцінюватимуться як звичайний злочин, а вирок не будуть пом’якшувати, як це було раніше.

Також реформи декриміналізують самогубство. Раніше, якщо людина намагалася накласти на себе руки, але залишилася живою, її могли притягнути до кримінальної відповідальності. Однак відтепер уряд надаватиме таким людям психологічну підтримку.

Ще однією реформованою сферою є вживання алкоголю. З 2021 року в ОАЕ можна вживати або продавати алкоголь у певних районах без спеціального дозволу.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.