Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

РівністьУ Великій Британії трансгендерний чоловік програв суд щодо права називатись «батьком» свого сина

Суд відмовив йому втретє

У Великій Британії трансгендерний чоловік Фредді Макконнелл програв справу щодо права називатися «батьком» своєї дитини у відповідних документах.

Фредді Макконнелл – 34-річний журналіст, трансгендер. У 2013 році він почав гормональну терапію, а роком пізніше пройшов подвійну мастектомію (операцію з видалення молочної залози). Однак Макконнелл зберіг жіночу репродуктивну систему, що дало йому можливість у 2018 році народити дитину.

Після цього він прагнув зареєструвати свій статус «батька» у свідоцтві про народження дитини, однак йому відмовили. Макконнелл тричі оскаржував таке рішення. У всіх випадках суд відмовив чоловікові попри те, що він по закону вважався чоловіком і мав свідоцтво про визнання статі. Макконнелл назвав це порушенням закону про права людини.

Наразі у Великій Британії розгляд його справи завершено. Проте чоловік заявив, що звернеться до Європейського суду з прав людини в Страсбурзі.

«Для розв’язання цього питання або зміни закону має бути низка прецедентів. Я відчуваю, що заглиблений у цю справу, тому не можу зараз зупинитися. Я продовжуватиму битися та прошу всіх, хто може, допомогти», – сказав він.

Фото:  Facebook Freddy McConnell

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.