Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

РівністьУ Саудівській Аравії стартувала перша жіноча футбольна ліга

У Саудівській Аравії жінкам дозволили дивитись футбольні матчі на стадіонах лише у 2018

У Саудівській Аравії стартувала перша жіноча ліга з футболу. Раніше її старт відкладали через пандемію, розповідає BBC.

У лізі виступає 600 футболісток у складі 24 команд. Перші матчі відбулися вже 17 листопада, однак вони не транслювалися на телебаченні.

У Саудівській Аравії жінкам лише у 2018-му дозволили дивитися футбольні матчі на стадіонах. Однак навіть цей дозвіл спричинив тоді багато обговорень і критики зі сторони священнослужителів, які стверджували, що дозвіл призведе до аморальності.

Урядова Федерація спорту Саудівської Аравії заявила, що через жіночу футбольну лігу вона прагне «розширити можливості жінок і заохотити їх стати активними та брати участь у спорті на рівні громади».

Попри те, що такий крок ЗМІ й громадськість розцінили як перемогу, деякі критики уряду Саудівської Аравії впевнені, що це лише спосіб відвести погляд від справжніх проблем порушення прав людин.

«Громадяни Саудівської Аравії повинні насолоджуватися першокласними розвагами та спортивними подіями, але вони також повинні користуватися основними правами такими, як: вільне вираження поглядів і мирні зібрання», – заявив заступник директора з питань Близького Сходу в Human Rights Watch Майкл Пейдж.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.