Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

РівністьIBM вибачилася перед колишньою співробітницею, яку звільнили, бо вона була трансгендеркою

Наразі науковиці 82 роки

Компанія IBM, яка є одним з найбільших постачальників IT-послуг у світі, вибачилася перед колишньою співробітницею Лінн Конвей, яку звільнили понад 50 років тому через те, що вона трансгендерка.

Чинне керівництво компанії також вручило жінці нагороду за досягнення в технічній галузі. Як зазначає Forbes, дослідження Конвей суттєво вплинули на винайдення інтернету, розробку оборонних технологій США, а також лягли в основу багатьох стартапів Кремнієвої долини.

Лінн Конвей народилася хлопчиком 2 січня 1938 року в Маунт-Вернон, штат Нью-Йорк. Уже дитиною вона проявляла схильність до точних наук, тому освіту вирішила здобувати в Массачусетському технологічному університеті. Конвей серйозно замислилася про зміну статі в 1967 році, уже бувши на той час частиною команди IMB. Спершу її рішення підтримали як родина, так і керівництво компанії. Проте згодом IBM вирішили, що жінка в колективі шкодитиме їхній репутації. У 1968-му Конвей звільнили.

Звільнення дуже засмутило науковицю, проте допомогло знайти свій шлях і побудувати блискучу кар’єру у сфері інформаційних технологій. Наразі Лінн Конвей 82 роки.

Фото: Facebook Lynn Conway

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.