Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

РівністьУ Пакистані трансгендери створили власну церкву

«Перша церква євнухів»

У Пакистані трансгендери, які сповідують християнство, створили власну церкву «Перша церква євнухів». У ній представники транс-спільноти можуть знайти укриття від насміхань і цькування.

«Ніхто не хоче сидіти біля нас, а деякі навіть кажуть, що ми мерзота. Але це не так. Ми люди», – сказала одна з парафіянок нової церкви.

«Євнухами» в Пакистані називають трансгендерних жінок. І хоча багато людей вважає це слово образою, засновники церкви думають інакше. Пасторка церкви Газала Шафіке сказала, що обрала таку назву, щоб підкреслити шану релігії. Адже в Біблії йдеться про те, що євнухи віддані Богові.

Розташована церква в місті Карачі, неподалік одного із соборів, парафіянами якого раніше й були засновники нової церкви. За їхніми словами, відділитися вони вирішили через постійні образи та цькування інших людей.

У Пакистані трансгендери офіційно визнані «третьою статтю». Попри це консервативна частина суспільства все ще упереджено ставиться до них. Від них часто відмовляються сім’ї. А самі трансгендери можуть стикаютися із сексуальним насильством, і зрештою ставати секс-працівниками.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.