Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

РівністьВперше в історії представник ЛГБТ може стати міністром в уряді США

Він може обійняти посаду міністра транспорту

Новообраний президент Джо Байден має намір призначити Піта Буттіджича на посаду міністра транспорту США. Буттіджич увійде в історію як перший відкритий гей, що став представником кабінету міністрів США.

У разі підтвердження Сенатом США він керуватиме розширеним федеральним агентством, яке здійснюватиме нагляд за національними авіалініями, магістралями та транзитними системами.

«Я призначаю його на посаду міністра транспорту, оскільки в її основі багато взаємозалежних викликів і можливостей. Робочі місця, інфраструктура, справедливість і клімат об’єднуються в DOT (Department of Transportation – ред.)», – сказав Байден.

Пітер Буттіджич – мер міста Саут-Бенд, Індіана. Випускник Гарварду й ветеран війни в Афганістані. Він був один із кандидатів у президенти від Демократів і головним конкурентом Байдена серед однопартійців, однак згодом Буттіджич зняв свою кандидатуру.

Нагадаємо, інавгурація президента Джо Байдена відбудеться в січні 2021 року. Наразі політик і його адміністрація знаходяться в процесі передачі влади від колишнього президента США Дональда Трампа.

Фото: Wikimedia

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.