Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

РівністьУ Саудівській Аравії закликають бойкотувати перегони, поки влада не звільнить Луджайну Аль-Хатлул

Вона боролася за права жінок водити авто

Активісти в Саудівській Аравії закликають бойкотувати перегони Saudi Dakar Rally, що триватимуть до 15 січня, допоки феміністку Луджайну Аль-Хатлул, яка боролася за право жінок водити автомобіль, не випустять із в’язниці. Про це розповідає The Guardian.

5 січня, активісти й учасники перегонів, включаючи 12 жінок, збираються проїхатися поруч із в’язницею, у якій тримають феміністку на знак протесту проти її ув’язнення й лицемірства саудівської влади.

«Це абсолютно нечувано, що влада Саудівської Аравії буде проводити змагання з автоспорту, участь у якому беруть і жінки, у той час, як героїні, які здобули своє право керувати автомобілем, сидять у в’язниці», – сказала Люсі Рей, представниця правозахисної організації «Грант Свобода».

Нагадаємо, 28 грудня Луджайн Аль-Хатлул засудили до 5 років ув’язнення через «спробу заподіяти шкоду національній безпеці». Феміністка боролася за права жінок водити автомобіль і була заарештована в червні 2018 року, за декілька днів до того, як у Саудівській Аравії жінкам офіційно дозволили водити авто.

Наразі родина активістки повідомляє, що у в’язниці Луджайн Аль-Хатлул зазнає фізичного й сексуального насильства, а також тортур.

Фото: screen video

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.