Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

РівністьУ США ухвалили обмеження щодо прав жінок на аборт

Перше рішення Верховного суду про аборти відколи Емі Коні Баррет очолила установу

Верховний Cуд США ухвалив поправку до закону про аборт. Відтепер, щоб зробити медикаментозне переривання вагітності, жінка повинна особисто забрати препарати з лікарні.

Це рішення стало першою справою Верховного Суду про аборти відтоді, як Емі Коні Баррет очолила установу. З пояснень судді Джона Робертса-молодшого, постанова відповідала думкам експертів, а саме рекомендації Управління за контролем продуктів харчування та ліками (FDA – Food and Drug Administration).

Водночас рішення розкритикували судді Соня Сотомайор та Елена Каган. Вони зазначили, що це рішення ставить багатьох жінок під загрозу в період пандемії й тисне на їхнє право вибору.

«Дотримання вимог FDA щодо особистого отримання препарату… накладає непотрібне, ірраціональне та невиправдане навантаження на жінок, які прагнуть реалізувати своє право на аборт», – сказала Сотомайор.

У липні 2020-го вже була спроба ухвалити цю поправку, однак тоді суддя Теодор Чуанг заблокував процес. Він наклав загальнонаціональну заборону, аргументуючи це тим, що Американський коледж акушерів-гінекологів виступив проти поправки.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.