Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

РівністьЗа останні 8 років кількість людей, які ідентифкують себе як ЛГБТ, серед американців зросла на 60%

Це пов'язують із толерантністю суспільства

За даними інституту Геллапа, приблизно 18 мільйонів американців ідентифікують себе як геї, лесбійки, бісексуали чи квір-особистості. Це найвищі показники за всю історію країни, розповідає The Guardian.

За останні 8 років кількість людей, які відносять себе до ЛГБТ-спільноти, зросла на 60%. Опитування також визначило, що віковою групою, серед якої найбільше ЛГБТ-представників, є покоління Z, або особи у віці від 18 до 23 років. Серед них приблизно кожен шостий, або 15,9%, вважає себе ЛГБТК.

З усіх опитаних, які визнали себе ЛГБТ, 54,6% респондентів назвали себе бісексуалами, 24,5% – геями, 11,7% – лесбійками, а 11,3% – трансгендерами. Більше 3% заявили, що вживають інший термін для опису своєї особистості.

На думку правозахисників, стрімкий ріст пов’язаний зі зміною ставлення суспільства до теми ЛГБТ. Станом на 2020 рік 67% американців підтримують гей-шлюби. Проте у 2012-му цей показник становив лише 53%.

«Менше 20 років тому просто перебування в одностатевих стосунках могло бути злочином. Тепер ЛГБТК можуть одружитися з тією людиною, яку вони люблять», – сказав Інеке Мушович, виконавчий директор організації зі сприяння розвитку прав ЛГБТ Movement Advancement Project.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.