Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

РівністьУ Малайзії чоловік уперше в історії виграв суд у справі про одностатевий секс

Чоловік боровся за свої права декілька років

У Малайзії чоловік, ім’я якого не розкривається, виграв судовий процес проти ісламської релігійної ради штату Селангор щодо звинувачень у сексі з іншим чоловіком. Це перший прецедент успішного відстоювання прав ЛГБТ в країні, розповідає CNN.

У 2018 році його разом із десятьма іншими чоловіками заарештували через підозру в порушенні ісламської заборони на «протиприродний секс». Чоловік не визнав своєї провини та заперечував усі звинувачення. Він упродовж декількох років боровся за свої права в судовому порядку.

У Малазії діє подвійна правова система: ісламське кримінальне та сімейне право працює разом з цивільним. Відповідно до ісламських законів, одностатевий секс заборонений. За нього можуть загрожувати ув’язнення або ж побиття. А от цивільне законодавство одностатевий секс не забороняє.

А 25 лютого суд Малайзії постановив, що положення ісламської релігійної ради Селангору, за якими спершу хотіли судити чоловіка, є неконституційними.

«Це історичний момент. Це визначна справа для ЛГБТ–спільноти в Малайзії… Ми хочемо жити гідно, не боячись переслідування. Це, звісно, не кінець. Це лише початок», – заявив правозахисник Нуман Афіфі, засновник правової організації ЛГБТ+ Pelangi Campaign.

П’ятьох інших людей, які визнали свою провину, у 2019 році засудили до побиття палицями й тюремного ув’язнення.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.