Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

РівністьДивіться, якою буде програма мистецького марафону HeForShe Arts Week

Присвячений українським мисткиням

8 березня в Україні вчетверте стартує HeForShe Arts Week – мистецький марафон, який об’єднує музеї, галереї, кінотеатри й інші артінституції навколо теми гендерної рівності та прав людини. Тиждень мистецтв триватиме до 14 березня.

HeForShe Arts Week 2021 почнеться з підсвічування будівель та архітектурних об’єктів маджентовим кольором. Серед них – Національна опера України (Київ), Львівський національний академічний театр опери та балету (Львів), Дніпровський національний історичний музей імені Дмитра Яворницького (Дніпро). Усі об’єкти будуть підсвічені одночасно 8 березня, о 18 годині.

У межах Тижня мистецтв відбудеться більше 25 активностей у Києві, Дніпрі, Львові, Чернівцях, Житомирі, Сєвєродонецьку, Одесі та Соледарі, а також у режимі онлайн.

Першим заходом буде відкриття 3D-інсталяції на пам’ятнику княгині Ольги з гаслом марафону «Палай-надихай». Також 8 березня показуватимуть фільм «Чемпіонка» про ромську дівчину, яка прагне боротися в боксерському поєдинку.

10 березня, о 19:00, відбудеться онлайн-дискусія «Мистецтво та материнство», де художниці та кураторки обговорюватимуть, як поєднувати ці дві важливі сфери свого життя.

13 березня показуватимуть відеоперформанс «Знаки літер», що поєднає поетичні твори сучасних австрійських поетес у виконанні українських акторок.

З 10 до 24 березня в Східноукраїнському університеті імені Даля показуватимуть інсталяцію Алевтини Кахідзе про різницю між гендером і статтю. Цей проєкт ми обговорювали з художницею в нашому подкасті.

Окрім цього, з 8 до 14 березня на Національному музеї історії України цілодобово працюватиме інсталяція з іменами сучасних і легендарних українських мисткинь. У цей же час проходитиме онлайн-проєкт Lost Treasures про українських мисткинь-дисиденток 1960-х років.

Детальніше про всі заходи можна прочитати за посиланням.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.