Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

РівністьНа кого підписатися: авторка феміністичних ілюстрацій Каміла Роза

Мисткиня співпрацювала з Nike, Vans і GQ

Каміла Роза – художниця з Бразилії, яка створює графічні ілюстрації на соціальну тематику. Їх вона публікує на своїй сторінці в Instagram, на яку підписані більше 60 тисяч користувачів.

Роза народилася й виросла в бразильському місті Сан-Паулу. Свій творчий шлях дівчина почала у 2010 році. Саме тоді вона закінчила місцеву школу промислового дизайну, після чого приєдналася до жіночого стріт-артколективу під назвою Coletivo Cha.

«Ми починали з бажання донести наші ідеї до публіки, тому й вирішили розмістити їх на вулицях. Належати до групи з 5 жінок, які підтримують одна одну, – найкращий спосіб повірити в себе та нашу творчість. Я ухвалила рішення стати ілюстраторкою саме через цей колектив», – розповідає Роза.

Протягом наступних років жінка працювала дизайнеркою, повертаючись до створення малюнків лише у вільний час. Проте у 2016 році Каміла усвідомила, що хоче займатися тільки мистецтвом, тому пішла з дизайну та стала графічною ілюстраторкою. Відтоді вона бере участь в артвиставках по всьому світу (США, Велика Британія, Китай).

Жінки, яких художниця втілює на своїх феміністичних ілюстраціях, мають різні тіла, колір шкіри та риси зовнішності. Каміла стверджує, що найбільшим джерелом натхнення для неї є «весь жіночий всесвіт і розмаїття, яке існує між нами».

На мистецький стиль Рози суттєво вплинуло її походження. Багато робіт мисткині присвячені політичній ситуації в Бразилії та відображають елементи місцевої культури й побуту.

«Сила та надія жителів Латинської Америки – це те, що дуже сильно мене надихає. Бразилія – країна, яка знаходиться в процесі розвитку, і в нас є багато структурних проблем. Я завжди намагаюся використовувати свої роботи як нагадування про ту країну, яку хочу бачити в майбутньому», – пояснює Каміла.

Художниця вже встигла попрацювати з низкою відомих брендів, як-от: Vans, Nike, Adidas і The Benefit Cosmetics. Крім того, Каміла створювала ілюстрації для проєктів GQ, The Wall Street Journal і The New York Times.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.