Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

РівністьНа кого підписатися: інстаграм-спільнота Girlgaze для фотографинь та режисерок

На кого підписатися: інстаграм-спільнота Girlgaze для фотографинь та режисерок — Рівність на Wonderzine

Спрямована зменшити гендерний дисбаланс у креативних індустріях

Намагаючись підвищити жіночий голос у творчих сферах, британська журналістка та фотографиня Аманда де Кадене створила платформу Girlgaze. Мережа висвітлює фото- та відео-роботи жінок і небінарних людей нового покоління Z, допомагаючи їм отримати визнання та знайти роботу.

Ідея створення прийшла у 2016 році, коли Аманда співпрацювала з журналом Teen Vogue. Тоді їй потрібно було знайти фото, де жінками є і модель, і фотографиня. Так вона запустила в інстаграмі хештег #girlgaze.

Фідбек виявився настільки потужним, що дівчина вирішила створити окрему сторінку. Головною метою профілю Girlgaze Аманда поділилася в інтерв’ю: “Тоді я зрозуміла, що нам потрібно більше - мережа, яка об’єднає креативниць і бренди та створить робочі місця. Ми потребуємо платформу для цих неймовірно талановитих дівчат, щоб їх бачили та чули, а їхні роботи визнавали та використовували”.

Нині акаунт налічує 313 тисяч підписників. Більшість постів - це роботи спільноти Girlgaze. Під кожним з них вказано ім’я авторки і посилання на її профіль.

За допомогою мережі учасницям вдалося побудувати успішні співпраці з такими брендами, як Gucci, Nike, Google та Twitter. Команда Girlgaze також курувала випуск Teen Vogue, журналу, створеного виключно жінками.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.