Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

РівністьУ німецьких шкільних підручниках уперше зобразять клітор

Раніше детально описували тільки пеніс

У Німеччині в книжках із біології вперше надрукують повне зображення клітора. Як повідомляє DW, раніше його або не розглядали зовсім, або змальовували лише частину.

Водночас у підручниках є детальні зображення пенісу та схеми з його анатомічними особливостями. У цьому році видавці навчальної літератури вирішили внести зміни й оновити програму. Представниця Ernst Klett Verlag зазначила, що редактори вважають тему вивчення жіночих статевих органів дуже важливою.

Так, зображення клітора додадуть до книжок із біології для 5–6 класів, яким можуть користуватися в усій країні. У планах видавництва Ernst Klett Verlag випустити в 2023 році підручник для 7–10 класів не тільки з детальним зображенням клітора, а й вульви.

«Я тішуся, що тепер у нас з’являться коректні зображення. Зараз, якщо я хочу показати дітям, який вигляд має клітор, то просто не можу це зробити. Мені треба шукати тоді зображення в інтернеті або книжках, а тут відразу виникає безліч запитань з авторськими правами», – говорить учителька німецької гімназії для DW.

Ілюстрація: Duvet Days

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.