Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ФотопроєктУкраїнські плюс сайз моделі про прийняття свого тіла. Фотопроєкт Ольги Войчик

Українські плюс сайз моделі про прийняття свого тіла. Фотопроєкт Ольги Войчик — Фотопроєкт на Wonderzine

Про красу поза шаблонами

Фотографка Ольга Войчик у своїй творчості приділяє увагу багатьом соціальним темам, різноманітності та прийняттю себе. Вона працює із ЛГБТ-парами, curvy-моделями, не ретушує розтяжки й показує жінок такими, які вони є.

Зробити саме цей фотопроєкт авторці запропонувала модель Ганна Смірнова. Щоби його втілити, запросили ще трьох дівчат: Альону Живкову, Софію Возняк, Ольгу Кривіцьку. За словами Ольги, на зйомку її надихнули чорно-білі роботи фотографа Ітана Джеймса Гріна для Vogue Italia.

Моделі: Ганна Смірнова, Альона Живкова, Софія Возняк, Ольга Кривіцька

Одяг та аксесуари: IrAro, Kir Khartley, Nadya Dzyak, Capsula 44, Dari Co, To Be Gloves, Marsala, Maya Kotelnitskaya, Lookie.

Ольга Войчик

Фотографка

 Цей проєкт присвячено нестримній жіночій енергії та внутрішній силі. Це історії про чесність і близькість із собою, про прийняття власного тіла та краси поза будь-якими шаблонами.

Кожного дня ми вчимося любити себе й поважати свої погляди. Це величезна робота. І тільки стан упевненості подарує відчуття спокою та щастя.

Ганна Смірнова

 Своє тіло я не приймала, а вивчала. Адже не можна по-справжньому полюбити щось, нічого не знаючи про це.

Для мене було важливо зосередитися на своєму тілі й турбуватися про нього, а не прагнути стати, як хтось. Дивитися на себе, торкатися, спати оголеною та досліджувати.

Від кохання до ненависті один крок. І навпаки. Моїм кроком був вихід із зони комфорту й переїзд в іншу країну. Коли змінилося моє оточення, я більше не чула, що зі мною чи моїм тілом щось не так. Зникли ті, хто нагадував про це, а разом із ними й мої упередження.

Я розібралася з тим, що було всередині. Полюбила своє тіло, почала дослухатися до того, що хочу я, а не сім’я чи суспільство. Ці стосунки стали міцніші, коли почала працювати моделлю, якою завжди хотіла бути.

Ми зробили цей проєкт, щоби надихнути й підтримати жінок на шляху до впевненості в собі, своїй енергії та сексуальності. Пам’ятайте, ми можемо зробити все, якщо хочемо цього щиро. І ніхто не може нав’язувати свої страхи та біль.

Ольга Кривіцька

 Я була розміру плюс сайз ще з дитинства. Завжди мала проблеми із самоприйняттям і намагалася схуднути. ЗМІ та реклама постійно показували струнких красунь, а такою я ніколи не могла бути. Усе це погіршувало ситуацію та додавало мені комплексів.

Проте якось я побачила в Instagram модель плюс сайз Лорену Дуран. Вона виглядала просто чудово й випромінювала впевненість і любов до себе. Саме Лорена надихнула мене займатись моделінгом і не зважати на розмір одягу.

Дедалі більше дівчат різних форм почали з’являтися в медійному просторі, і з часом я позбулася комплексів, стала приймати себе такою, яка я є. Нескінченні спроби відповідати стандартам краси нічого не вартують. Ми прекрасні саме тим, що ми різні.

Альона Живкова

 Я довго намагалася полюбити своє тіло. І як радісно, що зараз я знайшла якусь свободу. Свого часу я відписалася від усіх людей, дивлячись на яких відчувала дискомфорт чи свою невідповідність стандартам.

Згодом і моделінг допоміг мені стати впевненішою. Коли ти багато позуєш, бачиш себе різною, то починаєш нормалізувати своє тіло та звикати до нього.

Я завжди хотіла зробити зйомку з моделями плюс сайз, щоби показати, що можна бути впевненою і стильною, попри розмір одягу чи пропорції тіла. Я зрозуміла, що варто усвідомити свою унікальність і не гнатися за стандартами.

Софія Возняк

 Я вчилася приймати своє тіло дуже поступово. У момент, коли це дійшло до точки «треба щось робити», я почала зніматися оголеною. І, як не дивно, це допомогло мені полюбити своє тіло.

Цей проєкт – крутий спосіб показати, що в Україні є класні та професійні curvy models. І ми гідні того, щоби працювати на рівні з іншими моделями та бути залученими у зйомки. Сподіваюся, що ця фотосесія дасть людям поштовх до розуміння та прийняття себе, а індустрія краси відійде від стандартів.

Редакторка: Катерина Янченко

Фото: Ольга Войчик

Стиль: Варвара Барто

Макіяж: Юлія Кузьменко

Зачіски: Людмила Агаханова

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.