Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Є питанняЯкі штрафи передбачає законопроєкт про відповідальність за «пропаганду гомосексуалізму»

І навіщо його ініціювали

Народний депутат та ініціатор законопроєкту про відповідальність за «пропаганду гомосексуалізму та трансгендеризму» Георгій Мазурашу пояснив, для чого створив законопроєкт і що він передбачає.

У коментарі «Радіо Свобода» Мазурашу розповів, що законопроєкт ініціював для «збереження й захисту тих сімейних цінностей», які є «традиційними».

«Там передбачена адміністративна відповідальність. Мають вноситися зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Запропоновано додаткову статтю, у якій є пункт, що за пропаганду гомосексуалізму та трансгендеризму для фізичних осіб передбачається штраф у розмірі тисячі неоподаткованих мінімумів. Для юридичних осіб − три тисячі», − пояснив депутат.

Тобто за «пропаганду гомосексуалізму та трансгендеризму» хочуть ввести штраф 17 тисяч гривень, а за «публічну пропаганду гомосексуалізму та трансгендеризму» − 85 тисяч гривень.

Мазурашу пояснив, що «публічна пропаганда» виражається в «публічній демонстрації способу життя осіб, які мають одностатеві сексуальні стосунки чи ідентифікують себе зі статтю, протилежною біологічній, їх орієнтації та поведінки».

Також законопроєкт передбачає штраф 136 тисяч гривень для посадовців.

Також за законопроєктом, у Кодекс адмінправопорушень хочуть додати нову статтю про «пропаганду гомосексуалізму або трансгендеризму, що може негативно вплинути на фізичне чи психічне здоров’я, моральний чи духовний стан і розвиток людини».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.