Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Є питанняВ Instagram жінки публікують чорно-білі фото: що це означає

І до чого тут підтримка жінок

В Instagram жінки публікують свої чорно-білі фотографії з хештегом #WomenSupportingWomen і #ChallengeAccepted.

Цей флешмоб покликаний «підтримати жінок»: користувачки Instagram публікують свої чорно-білі фото з хештегом і передають челендж іншим жінкам. Самі ж фото «на підтримку жінок» часто постановочні та з фільтрами, пише The New York Times.

Флешмоб підтримали Шарліз Терон, Різ Візерспун, Сінді Кроуфорд і Періс Хілтон. Наразі за хештегом #WomenSupportingWomen уже понад 7 мільйонів постів, а під хештегом #ChallengeAccepted понад 5 мільйонів публікацій.

Під фото жінки пишуть слова на підтримку інших жінок, але часто публікують фото без будь-яких підписів, а лише з хештегами.

«Хоча селфі широко поширюються, самі пости говорять дуже мало. Чорно-білі селфі дозволяють користувачам відчувати, що вони займають позицію, але водночас не висловлюють її. Відомі люди люблять такі челенджі, адже вони не потребують реального відстоювання думки, що може відштовхувати частину фанатів», − пише видання.

Користувачі соцмережі публікують чорно-білі селфі через флешмоб уже не вперше. У 2016 році під хештегом #ChallengeAccepted користувачі ділилися постами, покликаними розширити «обізнаність про рак».

Точно не відомо, звідки та коли почався флешмоб, але менеджерка зв’язків з громадськістю й інфлюенс-маркетингу Крістін Абрам каже, що поштовхом для відновлення хештегу стало відео конгресвумен Александрії Окасіо-Кортес. Вона виступила з промовою через те, що конгресмен назвав її «огидною», «божевільною», «небезпечною» та «чортовою су*ою».

«Це була іскра, яка призвела до відродження челенджу з хештегом. Це все стосується розширення можливостей жінок. Цей хештег уже існував для підвищення обізнаності щодо інших важливих питань», − пояснює Крістін Абрам.

Представник Instagram повідомив, що першою чорно-біле фото опублікувала бразильська журналістка Ана Пола Падро. Також є версія, що челендж почали в Туреччині, щоб підвищити рівень обізнаності про вбивства жінок у країні.

Через відсутність чіткої позиції челендж почали критикувати в соцмережах. Акторка Еммі Россум написала, що підтримує жінок, але не розуміє, яким чином селфі може підтримати інших жінок.

Інші жінки в соцмережах запропонували замість чорно-білого селфі ділитися фотографіями книг, статей, продуктів і благодійних організацій, які приносять користь жінкам.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.