Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Є питанняЄ питання: чи можна навчитися бути щасливим

В італійському університеті знайшли відповідь

Учені з університету Тренто в Італії довели, що щастю можна навчитися. Експеримент складався з двох частин – теорії та практики. Дослідження проводили в Інституті Лами Цонкапи в Помайя, Італія. Там учасники відвідували курси протягом дев’яти місяців.

До теоретичної частини входили презентації, відеокурси й участь у відкритих дискусіях на тему психології, неврології, історії західної та буддистської філософії. Наукові теми включали мозкові ланцюги уваги, стрес і тривогу, біль і задоволення, позитивні та негативні емоції, бажання та звикання, почуття власного я, емпатію та співчуття.

У практичній частині учасникам пропонували серію вправ, узятих із буддистських і західних традицій: дихальна й аналітична медитація, ведення записника та інше.

Результати показали, що ступінь психологічного благополуччя серед учасників поступово збільшувався від початку до кінця курсу. Реципієнти також повідомили про значне зменшення тривожності, стресу, негативних думок, схильності до шкодування та гніву. Дослідники одночасно спостерігали поліпшення позитивних аспектів і зменшення негативних емоцій як у короткостроковому, так і в довшому прояві протягом усієї програми.

«Я вважаю, що в такі часи, сповнені змін і невизначеності, важливо науково проаналізувати, як західні та східні філософські традиції разом із найновішими відкриттями про розум та мозок, можуть поєднатися й бути інтегровані до практик мислення. Мета – надати здоровим людям можливість працювати над собою, щоб розвивати справжнє щастя, а не гедонізм чи поверхневе щастя», – прокоментував дослідження асистент професора Нікола де Пісапія.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.