Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Є питанняЄ питання: чому жінкам зі спортивною фігурою приписують риси чоловічого характеру

Люди вважають найпривабливішими жінок із нижчою масою м’язів

Рівень маси м’язів у жінки впливає на те, як інші сприймають її стиль життя та характер, ідеться в дослідженні The Journal of Social Psychology. Про це передає PsyPost.

Тож і чоловіки, і жінки вважають, що жінки з середньою та високою м’язовою масою мають стереотипно чоловічі риси характеру. Чоловіки ще вважають, що такі жінки мають менше шансів на щасливе життя.

У дослідженні взяли участь 170 чоловіків і 93 жінки. Їм показали фото професійних бодібілдерок, які змагалися в різних категорій (бодіфітнес, фітнес, фігура). Після цього учасників просили оцінити стиль життя та характер цих жінок.

І жінки, і чоловіки вважають, що жінки з найнижчою масою м’язів є найпривабливішими. Їм також приписують стереотипно жіночі риси: чуйність, охайність, покірність і ніжність. Жінок із середньою та високою масою м’язів сприйняли як більш агресивних, амбітних, логічних і незалежних. Учасники також вказали, що такі жінки, найімовірніше, є гомосексуальними.

Тільки чоловіки під час опитування зазначили, що в жінок із вищою масою м’язів менше шансів на щасливе життя. Наприклад, що вони навряд чи відчують сімейне щастя, досягнуть професійного успіху, стануть матерями та самореалізуються. Отже, хоча, на їхню думку, бодібілдерки й мають стереотипно чоловічі риси характеру, самореалізації та кар’єри вони отримати не можуть.

Як зазначають у дослідженні, це, ймовірно, пов’язано з тим, що м’язи асоціюються з силою та маскулінністю. Тож жінки з високою масою м’язів порушують гендерні стереотипи, що призводить до їх негативного сприйняття іншими.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.