Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Є питанняЄ питання: Чому розглядати колишніх як «запасний варіант» може бути поганою ідеєю

І чи можна побудувати стосунки й водночас не забувати колишніх

Група американських психологів провела дослідження, яке показує, чому не варто розглядати колишніх, як «запасний варіант».

Дослідники опитали близько 400 дорослих, які знаходяться в стосунках, і зробили декілька цікавих висновків. 62% опитаних мали хоча б один «запасний варіант» – людину, з якою на даний момент не мають тісного зв’язку, проте підтримують спілкування та розглядають її чи його як потенційного романтичного або сексуального партнера. У половини таким варіантом були саме колишні партнери.

Результати показали, якщо розглядати когось як можливий романтичний інтерес, то це має невеликі шанси вплинути на прихильність до теперішнього партнера. Але, якщо запасний варіант – ваш колишній або колишня, то це значно підвищує вірогідність негативного розвитку актуальних стосунків.

Остаточно не закриваючи для себе взаємини з колишніми, люди з більшою вірогідністю вступають з ними в сексуальні стосунки чи підтримують переписку в соціальних мережах. Навіть просте спілкування з такою людиною часто викликає страх, занепокоєння, почуття провини й нервозність.

Дослідники вважають, що розглядати колишнього партнера як запасний варіант, шкідливо саме собою. Такий вибір постійно нагадує про втрату емоційного зв’язку з важливою колись людиною. Значну шкоду це наносить і побудові нових стосунків.

«Ті, хто підтримують зв’язок з колишніми партнерами, особливо ті, хто сумують за колишніми через страх самотності, у кінцевому підсумку просто замінюють ці страхи іншими негативними почуттями», – впевнені автори дослідження.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.