Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Є питанняЯк говорити з незнайомими людьми під час війни

І чого треба остерігатися

Під час війни російські окупанти можуть переодягатися в одяг військових ЗСУ, змінювати автомобілі й видавати себе за українців. Тому треба бути пильним та слідкувати за тим, як і з ким ви говорите.

Команда психотерапевтів пояснює, як спілкуватися з незнайомими людьми в умовах війни.

Спілкування в безпечному місці

Під час війни краще не розпочинати розмови без потреби. Говорити з незнайомцями в магазинах, транспорті чи аптеках може бути недоцільно. Звісно, ви можете обмінятися кількома підбадьорливими словами з іншими. Але якщо хочете виговоритися, то робіть це в колі людей, яким ви довіряєте.

Коли бачите або вам здається, що незнайомець потребує психологічної підтримки, заговоріть до нього та поцікавтеся, чи можете ви якось допомогти.

Якщо допомога потрібна вам, зверніться до конкретної людини. Вона швидше зреагує на ваше прохання, аніж натовп.

Спілкування в небезпечному місці

У місцях з підвищеною небезпекою радимо дбати про себе й обмежуватися тільки важливими для вас питаннями. Наприклад, щодо фізіологічних потреб.

Якщо ви та люди довкола в безпеці, можна вести спокійні й негучні розмови, щоб не турбувати зайвий раз інших. Не піднімайте політичні теми, не варто згадувати трагічні події, які відбуваються не у вашому місті. У багатьох відчуття втоми та виснаження, тому негативні меседжі сприйматимуться ще болісніше.

Натомість обговоріть, що відбувається навколо вас і що ви разом можете зробити для своєї безпеки.

Спілкування в умовах окупації

Будьте максимально обережними. Не розпочинайте дискусії, адже ваші політичні переконання можуть відрізнятися від думки незнайомих людей. Інколи мовчання може вберегти від поганих наслідків.

Раніше ми розповідали про бот «Дзвінок другу», який самостійно зателефонує росіянам і білорусам, щоб пояснити ситуацію в Україні.

Фото: Icon8

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.