Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Є питанняЄ питання: як говорити з політичними опонентами та загарбниками?

Головна відповідь – ніяк

Політична напруга щодня зростає. Особливо це відчутно тим, хто спілкується з родичами чи друзями з росії та Білорусі. Команда психологів створила пам’ятку про те, як вести дискусію з найменшими втратами для своїх нерів.

Як розмовляти із завойовниками та політичними опонентами?

Насправді ніяк. Просто тому, що це небезпечно. Бажання висловити свою позицію та щось довести може закінчитися не найкращим чином. Тому тримайтеся й не вступайте в конфлікт.

Якщо ви переконані, що мовчання – це приниження чи відмова від цінностей, то задумайтеся, до чого може призвести дискусія. Людина, з якою у вас не сходяться погляди, наврядчи збирається переходити на ваш бік. Не ризикуйте й не викликайте зайву агресію. Безпечніше контролювати ситуацію та захищати себе.

Уникайте обговорень з людьми, які мають антиукраїнські погляди. Вони живуть з викривленим розумінням реальності й іншими поглядами на життя. Ваші спроби щось довести сприймуться як підтвердження їхніх упереджень, а отже, не приведуть ні до чого хорошого.

Під час політичних розмов часто переважають емоції, і люди перестають чути одне одного. Вони зосереджуються тільки на своїй думці й, найімовірніше, ніколи не пристануть на позицію опонента. Виходить, що ви витрачаєте енергію даремно.

До того ж вилив негативних емоцій не допомагає переконати іншого у вашій правоті, а навпаки, викликає бажання захищатися. Кожен учасник дискусії залишається зі своїми образами й не докладає зусиль, щоб зрозуміти свого суперника.

Ще одна причина беззмістовності конфлікту – перебільшення доказів. Під час розмови кожен зміцнює свої переконання, що ще більше віддаляє суперників одне від одного.

У результаті палкої сварки на політичну тему ви зміцнюєте переконання й азарт суперника, хоча хотіли, навпаки, звести їх до мінімуму. Дуже небезпечно вступати в конфлікт із незнайомими людьми, адже ви не знаєте, як вони себе поводять у стані злості й агресії.

Ігноруйте антиукраїнські вислови. Якщо обставини вимагають вашої реакції, то вдайте, що ви не зрозуміли, про що йдеться чи вам узагалі не цікаво. В українців ще буде час на гідну відповідь.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.