Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяВ Україні запустили ініціативу, яка допоможе вступити в університет за кордоном

Головна умова участі – подальше повернення додому для відбудови країни

В Україні за підтримки Офісу Президента заснували Ukrainian Global University, у межах якого українці матимуть можливість отримати якісну освіту за кордоном. Головна умова участі – подальше повернення додому та відбудова України після руйнівних наслідків російської агресії.

UGU є неприбутковою ініціативою, яку заснували сім українських освітніх закладів та організацій. Вона надасть українським випускникам, студентам, стипендіантам, науковцям і викладачам доступ до навчальних закладів по всьому світу, а також нових стипендій та програм постдокторантури.

Наразі ініціативу вже підтримали десятки університетів і коледжів, як-от: Стенфорд, Гарвард, Масачусетський технологічний інститут, Університет Париж 1 Пантеон-Сорбонна й інші. Команда UGU створює мережу волонтерів, які можуть стати послами у своїх навчальних закладах або звернутися до адміністрації будь-яких установ по всьому світу, щоб ініціювати партнерство з UGU.

Щоб стати учасниками UGU, українці можуть скористатися спрощеним процесом подачі заявки на сайті. Після проходження першого етапу відбору вони мають пройти тест на знання англійської в програмі Duolingo й відправити результати команді UGU. Тест можно пройти онлайн в будь-який час.

На наступних етапах команда UGU супроводжує учасників і допомагає їм під час процесу подачі заявок на вступ до іноземних коледжів або університетів. Наприклад, із запрошенням на інтерв’ю, рекомендаціями від UGU та документами.

Процес вступу проходить онлайн, подавати заявку можна вже зараз, щоб восени розпочати навчання в іноземному закладі. Якщо учасник UGU був зарахований, він має поїхати навчатися за кордон в обраний університет або коледж.

У майбутньому команда UGU планує започаткувати стажування й програми в Україні, які дозволять учасникам швидко реінтегруватися та внести свій внесок у відбудову країни після повернення.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.