Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяБританську програму для біженців піддають критиці через небезпеку для українок

Через концепцію програми жінки піддаються об’єктивації

Українські жінки зазнають харасменту з боку чоловіків через британську програму для біженців. Більше про це розповіли в матеріалі VICE World News.

У межах Homes for Ukraine українці розміщують свої фото й особисту інформацію в публічному доступі. Через це деякі жінки піддаються об’єктивації. Чоловіки з Великої Британії й інших країн коментують їхню зовнішність, надсилають відверті повідомлення й знімки та пропонують житло в обмін на роботу. Раніше голова Комітету внутрішніх справ з питань праці Діана Джонсон заявила, що схема «ризикує працювати як Tinder для секс-торгівців».

«Я отримую багато повідомлень від підозрілих чоловіків. Вони не здаються підозрілими лише через повідомлення, але, якщо перевірити їхні профілі або під чиїми дописами вони залишають коментарі, стає зрозуміло, що вони звертаються лише до молодих жінок», – поділилася Аліса Савіна, яка шукала притулок у Facebook.

«Уряд повинен був з самого початку визнати, що схема, коли біженці повинні «рекламувати» себе в соціальних мережах, завжди буде пов’язана з ризиком. Люди, які дійсно хочуть допомогти, показали дивовижну щедрість, але, звичайно, важливо захистити людей від експлуатаціїу», – зауважила британська депутатка Ліза Ненді.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.