Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяМей Маск долучилася до ініціативи стартапу, що перекладає українською заяви світових зірок

Щоб привернути увагу до української мови

Український AI-стартап Respeecher запустив акцію Share UA Voices, що дублює слова зірок, щоб вони звучали українською. До ініціативи вже долучилися Мей Маск та Еббі Севедж. Про це пише Vector.

Мета акції – залучити більше коштів на ЗСУ та привернути увагу до української мови. За допомогою штучного інтелекту розробники трансформують голос відомих особистостей, щоби вони «заговорили» українською. Після отримання згоди на оброблення записів розробники Respeecher упродовж 3–5 днів тренують ML-модель на відповідність до голосу та тональності людини. За допомогою нейронних мереж отриману копію накладають на озвучку українського тексту, який зачитала актриса.

Першими до ініціативи приєдналися Мей Маск та акторка Ебігейл Севедж. Вони записали окремі відео зі слова підтримки для українців. Через штучний інтелект їхні голоси зазвучали українською.

«Українська мова завжди була ціллю на знищення з боку росії, також упродовж багатьох років вони намагалися розʼєднати нашу націю «мовним питанням». Ми з командою хотіли дати можливість переступити мовний барʼєр і дати можливість зіркам говорити нашою мовою з нашою нацією», – поділився CEO та співзасновник Respeecher Олександр Сердюк.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.