Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяУкраїнська збірна «Ігор нескорених» домагається звільнення з полону Юлії Паєвської

Волонтерка Юлія «Тайра» Паєвська також входить до збірної

Національна збірна «Ігор нескорених» буде домагатися звільнення з полону української парамедикині й волонтерки Юлії Паєвської «Тайри», яку росіяни взяли в полон. Про це на брифінгу в медіацентрі «Україна» розповіла національна координаторка Ігор нескорених Оксана Горбач.

Тайра також є членкинею української збірної «Ігор нескорених» (Invictus Games). Вона відома волонтерка та парамедикиня. Про те, що росіяни захопили Юлію в полон, стало відомо ще 16 березня.

«Для нас як для української збірної буде дуже важливо зробити все можливе для того, щоб визволити Тайру з полону. Ми чекаємо, як будуть проходити перемовини щодо обміну полоненими. Тайрі може загрожувати фізична розправа, ми не розуміємо, як вона, де вона, ми потребуємо уваги міжнародної спільноти, преси», – сказала Горбач.

Координаторка додала, що дочка Паєвської Анна Пузанова замість матері бере участь у змаганнях і наразі бореться за бронзову медаль у стрільбі. «Дочка Тайри, Анна, тут, вона виходила зі збірною на парад націй замість мами. Тайра постійно з нами, ми постійно думаємо про неї, говоримо про неї на всіх наших офіційних і неофіційних заходах, на спортивних змаганнях», – додала Горбач.

Українська збірна «Ігор нескорених» уже втратила одного учасника – Дмитра Сидорука, тренера зі стрільби з лука, який загинув 5 квітня. Він планував брати участь у цьогорічних змаганнях. «На церемонії відкриття в секторі нашої збірної було 2 пусті місця, бо ми не маємо тут двох наших учасників. Тайру треба повертати. Діма, на жаль, уже не з нами. Пережити втрату Діми мені особисто допомогла розмова з нашим президентом, який сказав, що Діму видно у виступах учасників збірної, бо він у свою роботу вкладав душу. Я це так і сприймаю», – сказала Горбач.

«Ігри Нескорених» (Invictus Games) – мультиспортивні змагання для поранених військовослужбовців і ветеранів, які цьогоріч проходять у Гаазі (Нідерланди). Учора Ігри відкрили принц Гаррі й Меган Маркл, які також згадали українців.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.