Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяДеякі українки на окупованих територіях були зґвалтовані перед вбивством – експерти

Коронери розповіли про огляд загиблих у Київській області

Судово-медичні експерти, які проводили патологоанатомічні дослідження тіл у братських могилах в Київській області, повідомили про докази зґвалтування українок перед тим, як їх убили російські окупанти. Про це пише The Guardian.

«Ми вже побачили докази, що деяких жінок ґвалтували перед розстрілом. Ми не можемо надати більше подробиць, оскільки мої колеги досі збирають дані й нам ще потрібно дослідити сотні тіл [...] Є багато обпалених і сильно знівечених тіл, які просто неможливо впізнати», – сказав український судмедексперт Владислав Перовський, який разом із командою коронерів провів десятки розтинів мешканців Бучі, Ірпіня та Бородянки.

Він додав, що на тілах деяких жінок, які вони оглядали, були ознаки того, що вони були вбиті автоматичною зброєю. Деякі з них мали до шести слідів пострілу в спину.

Старший прокурор Київської області Олег Ткаленко повідомив, що деталі ймовірних зґвалтувань передають до його офісу, який з’ясовує обставини, як-от місце розташування та вік постраждалих.

Іноземний коронер, який працює на півночі від Києва, поділився, що деякі тіла «перебувають у такому поганому стані, що буває нелегко знайти ознаки зґвалтування та сексуального насильства».

Фото: Alessio Mamo/The Guardian

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.