Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяThe Telegraph опублікував історію українки, яка зазнала сексуального насильства з боку окупанта

Жителька села поблизу Бородянки розповіла свою історію

На першій шпальті щоденної британської газети The Telegraph розповіли історію жінки з Київщини, яка постраждала від сексуального злочину російського окупанта.

Анна розповіла про події 9 березня, коли була вдома в селі, поблизу Бородянки. Жінка заснула поруч зі своїм чоловіком, коли троє окупантів почали стукати в їхні двері. Напередодні того дня, ті ж чоловіки силою проникли до її дому й забрали ноутбуки та мобільні телефони.

Уночі окупанти наказали Анні піти з ними «знайти інших жінок». У цей час її чоловіка тримали під дулом зброї та погрожували ув’язненням, якщо він стане на їхньому шляху. Тоді Анну провели вулицями її району, змушуючи стукати в усі двері в пошуках жінок для нападу. За її словами, одного чоловіка застрелили, коли він намагався перешкодити тому, щоб його дружину забрали.

Потім окупанти відвели жінок до покинутого будинку, змусили їх вилізти через розбите вікно. Анна розповіла, що росіяни поводилися грубо та обговорювали вік жінок. Згодом одну жінку відвели нагору, поки Анна залишилася наодинці з одним із окупантів.

«Я запитала його, скільки йому років. Він сказав, що йому 19, і я відповіла, що можу бути його матір’ю, що в мене є син його віку. Я запитала, скільки років його матері, але він мені не відповів. Я думаю, що вона була мого віку», – розповіла Анна, додавши, що нападник «робив жахливі речі».

Після того, як окупант зґвалтував її, він погрожував Анні, що, якщо вона його не послухається, її «відвезуть до штабу й приведуть служити всім солдатам». Але коли він вийшов із кімнати в пошуках свого друга, вона вирішила ризикнути й утекти.

Анна пішла до сусіда, який намагався її заспокоїти і просив відпочити, але їй не вдалося. Зрештою жінка повернулася до свого дому, де почула, як чоловік прошепотів її ім’я. Той ховався на даху. Тоді Анна лягла біля нього на морозі, де вони пробули до ранку.

Українська поліція заявила, що поки що офіційно розслідує лише 10 випадків зґвалтування. Проте заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко сказала The Telegraph, що це лише «вершина айсберга».

Павліченко розповіла про те, як правоохоронці документують сексуальні злочини. Зокрема, створені спеціальні поліцейські групи для виявлення таких злочинів, у складі яких є слідчі, ювенальні поліцейські, психологи. Перші такі групи вже працюють на Київщині.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.