Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЩо завантажити: застосунок із віршами українських поетів

Антонич, Драч, Жадан, Костенко й інші

«Українські вірші» – застосунок, який містить вірші понад 30 видатних українських поетів, які можна зберігати й читати в будь-який час.

Застосунок має яскравий інтерфейс із синьо-жовтими квітами. Автори наголошують, що «Українські вірші» не містить реклами та працює без інтернету, який знадобиться лише за першого запуску.

«Ми з Донбасу, з російськомовних сімей. У вільний час вирішили створити щось своє, не комерційне. Помітили, що в Google Play замало української. Крім того, після 2014 року створити щось суто українське відчувалося нам чимось внутрішньо дуже важливим», – поділилися розробники застосунку з Wonderzine Україна.

Спочатку програма планувалася як збірка віршів, які українські учні вчать за шкільною програмою. Але в процесі збору творів розробники виявили, що в дорослому віці вірші набагато цікавіші, тож базу застосунку збільшили.

На платформі представлені вірші авторів: Сергій Жадан, Ірина Жиленко, Ліна Костенко, Дмитро Павличко, Василь Стус, Олена Теліга, Павло Тичина, Леся Українка, Тарас Шевченко й багато інших.

Колекція віршів постійно поповнюється. Наразі розробники працюють над додаванням творів сучасних авторів. Свої пропозиції щодо поповнень у застосунку можна надіслати на пошту [email protected].

Застосунок «Українські вірші» доступний на Google Play.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.